Jadłospis obiadowy 19.11.2025 - 30.11.2025
ŚRODA 19.11.2025 | Zupa pomidorowa z ryżem, śmietaną i zieleniną 350g, Klopsiki w sosie cebulowym 120g, puree ziemniaczane 250g, surówka z warzyw mieszanych 100g, kompot z owoców mieszanych, alergeny: seler, gluten, mleko, jaja |
CZWARTEK | Zupa krem z białych warzyw z grzankami, śmietaną i zieleniną 350g, Filet z ryby w cieście 130g, frytki 150g, surówka z kiszonej kapusty 100g, kompot z owoców mieszanych, alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba |
PIĄTEK | Krupnik z kaszy z warzywami i zieleniną 350g, Placki z gulaszem po węgiersku z papryką 350g, kompot z owoców mieszanych alergeny: seler, gluten, jaja, mleko |
PONIEDZIAŁEK | Barszcz biały z kiełbasą, warzywami, ziemniakami i śmietaną 400g, Zapiekanka makaronowa z sosem pomidorowym 300g, kompot z owoców mieszanych, alergeny: seler, gluten, jaja, mleko |
WTOREK | Rosół z makaronem i zieleniną 350g, Wątróbka z cebulką 120g, ziemniaki z koperkiem 250g, ogórek kiszony, kompot z owoców mieszanych, alergeny: seler, gluten, jaja |
ŚRODA | Zupa jarzynowa z ziemniakami, śmietana i zieleniną 400g, Cepeliny z mięsem i cebulką 300g, kapusta zasmażana 100g, kompot z owoców mieszanych, alergeny: seler, gluten, mleko, jaja |
CZWARTEK | Zupa pieczarkowa z makaronem, śmietaną i zieleniną 350g, Kotlet z piersi panierowany 120g, fasolka szparagowa z masełkiem 100g, ziemniaki z koperkiem 250g, kompot z owoców mieszanych, alergeny: seler, gluten, jaja, mleko |
PIĄTEK | Zupa fasolowa z kiełbasą, warzywami, ziemniakami i zieleniną 400g, Makaron z serem, śmietaną i jogurtem 300g, kompot z owoców mieszanych, alergeny: seler, gluten, jaja, mleko |
