Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jarosław Daraż

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 8 06 2020.docx [.docx, 15.91 kB]

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii 8 06 2020.doc [.doc, 30.00 kB]

PODSTAWY DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ 8 06 2020.docx [.docx, 11.93 kB]

Podstawy Żywienia i Gastronomii.docx [.docx, 11.29 kB]

________________________________________________________________________________

PDG 25 05 2020.doc [.doc, 30.50 kB]

________________________________________________________________________________

WZB kl1 kl2 19 05 2020.doc [.doc, 31.50 kB]

PŻiG kl 1 19 05 2020.doc [.doc, 27.50 kB]

Tg kl1 kl2 kl3 19 05 2020.doc [.doc, 40.00 kB]

________________________________________________________________

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem zakres materiału do pracy w domu dla uczniów klas kucharskich 4 05 2020.doc

PODSTAWY DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ zakres materiału do pracy 4 05 2020.doc [.doc, 28.00 kB]

Podstawy Żywienia i Gastronomii materiały dla klasy 1 kucharskiej 4 05 2020.doc [.doc, 26.50 kB]

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii (WZB) kl 1 kl2 4 05 2020.doc [.doc, 29.50 kB]

________________________________________________________________

Witajcie kochani uczniowie,
Czas na realizację zagadnień do piątku 17.04
kontakt do mnie poprzez email mam świadomość że nie wszyscy mają podręcznik więc szukamy informacji w internecie lub przesyłajcie sobie zdjęcia stron poprzez komunikatory. Wiem, że książki ma Amelia i Martyna.  jarek_d7@wp.pl
 
 
 
 

________________________________________________________________

/uploads/5e92250f59380/pages/117/content/Zakres_materialu_dla__II_k_i_III_K__z_PODSTAWY_DZIALALNOSCI_GOSPODARCZEJ.docx [.docx, 13.09 kB]

/uploads/5e92250f59380/pages/117/content/Wyposazenie_i_Zasady_Bezpieczenstwa_w_Gastronomii_kl_1_i_kl_2.docx [.docx, 12.20 kB]

/uploads/5e92250f59380/pages/117/content/Podstawy_Zywienia_i_Gastronomii_materialy_dla_klasy_1_kucharskiej.docx [.docx, 10.59 kB]

________________________________________________________________

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem zakres materiału do pracy w domu dla uczniów klas kucharskich.

kl.1

Powtórzenie wiadomości

  1. Z jakich elementów składają się torty?
  2. Jakich kremów i mas używa się do sporządzania tortów?

nowe

  1. Z jakich składników wykonujemy mazurki?
  2. Jakie półprodukty potrzebne są do otrzymania bankietówek? (ciastka bankietowowe)

 

kl.2

powtórzenie wiadomości

  1. Jakie znaczenie ma gluten w produkcji ciast?
  2. Wymień rodzaje ciast wyrabianych na stolnicy razem z przykładami. (np. ciasto ziemniaczane: kluski śląskie, kopytka, knedle, leniwe pierogi itd.)

nowe

  1. Ciasta wyrabiane  w naczyniu charakterystyka i przykłady

 

Kl.3

Powtórzenie wiadomości

1.Wymień i opisz 2-3 zdaniach przyjęcia typu angielskiego

Nowe

  1. przyjęcia zasiadane z podziałem na śniadania, obiady i kolacje podr. 533 s.

Śniadania i obiady (aperitif, przyjęcia przy stole, kawa i digestify w innej Sali)

Propozycje z menu

 

 

Powodzenia :)

 

następne materiały

PŻiG kl. 1

WZB kl.1 i kl. 2

PDG. Kl.2 i kl.3

Będą jutro  lub pojutrze