Jarosław Daraż
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 8 06 2020.docx [.docx, 15.91 kB]
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii 8 06 2020.doc [.doc, 30.00 kB]
PODSTAWY DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ 8 06 2020.docx [.docx, 11.93 kB]
Podstawy Żywienia i Gastronomii.docx [.docx, 11.29 kB]
________________________________________________________________________________
PDG 25 05 2020.doc [.doc, 30.50 kB]
________________________________________________________________________________
WZB kl1 kl2 19 05 2020.doc [.doc, 31.50 kB]
PŻiG kl 1 19 05 2020.doc [.doc, 27.50 kB]
Tg kl1 kl2 kl3 19 05 2020.doc [.doc, 40.00 kB]
________________________________________________________________
PODSTAWY DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ zakres materiału do pracy 4 05 2020.doc [.doc, 28.00 kB]
Podstawy Żywienia i Gastronomii materiały dla klasy 1 kucharskiej 4 05 2020.doc [.doc, 26.50 kB]
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii (WZB) kl 1 kl2 4 05 2020.doc [.doc, 29.50 kB]
________________________________________________________________
________________________________________________________________
/uploads/5e92250f59380/pages/117/content/Zakres_materialu_dla__II_k_i_III_K__z_PODSTAWY_DZIALALNOSCI_GOSPODARCZEJ.docx [.docx, 13.09 kB]
/uploads/5e92250f59380/pages/117/content/Wyposazenie_i_Zasady_Bezpieczenstwa_w_Gastronomii_kl_1_i_kl_2.docx [.docx, 12.20 kB]
/uploads/5e92250f59380/pages/117/content/Podstawy_Zywienia_i_Gastronomii_materialy_dla_klasy_1_kucharskiej.docx [.docx, 10.59 kB]
________________________________________________________________
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem zakres materiału do pracy w domu dla uczniów klas kucharskich.
kl.1
Powtórzenie wiadomości
- Z jakich elementów składają się torty?
- Jakich kremów i mas używa się do sporządzania tortów?
nowe
- Z jakich składników wykonujemy mazurki?
- Jakie półprodukty potrzebne są do otrzymania bankietówek? (ciastka bankietowowe)
kl.2
powtórzenie wiadomości
- Jakie znaczenie ma gluten w produkcji ciast?
- Wymień rodzaje ciast wyrabianych na stolnicy razem z przykładami. (np. ciasto ziemniaczane: kluski śląskie, kopytka, knedle, leniwe pierogi itd.)
nowe
- Ciasta wyrabiane w naczyniu charakterystyka i przykłady
Kl.3
Powtórzenie wiadomości
1.Wymień i opisz 2-3 zdaniach przyjęcia typu angielskiego
Nowe
- przyjęcia zasiadane z podziałem na śniadania, obiady i kolacje podr. 533 s.
Śniadania i obiady (aperitif, przyjęcia przy stole, kawa i digestify w innej Sali)
Propozycje z menu
Powodzenia :)
następne materiały
PŻiG kl. 1
WZB kl.1 i kl. 2
PDG. Kl.2 i kl.3
Będą jutro lub pojutrze