Konkurs o tytuł Szkolnego Master Cheffa
15 czerwca w Branżowej Szkole I stopnia nr 25 w Łodzi odbyła się pierwsza edycja konkursu o tytuł Szkolnego Master Chef
Zadaniem uczestników było rozwiązanie testu z wiedzy teoretycznej oraz przygotowanie potraw o tematyce: przystawki na letnie przyjęcie. Dużo emocji wzbudzał fakt, iż uczniowie nie znali wcześniej tematu oraz składników przewidzianych w konkursie, musieli liczyć na własną pomysłowość i kreatywność.
Po dzielnych kulinarnych potyczkach potrawy zostały zaprezentowane przed Jury w składzie: Monika Tomporek, Ilona Daraż, Aneta Wiśniewska, Bartosz Kawecki i Oliwia Krawczyk
Sędziowie zgodnie orzekli, że najlepszym daniem były bułeczki drożdżowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym w wykonaniu Marty i Karoliny, które tym samym zdobyły tytuł pierwszego Master Chefa w naszej szkole
Wszystkie konkursowe potrawy można było spróbować i ocenić podczas pikniku rodzinnego.